جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد

فرصت صادرات مجدد ایران از طریق عمان فراهم است

اقتصادی | تاریخ خبر : 98/09/18 | تعداد بازید :2981
رئیس اتاق مشترک ایران و عمان با اشاره به توسعه روابط تجاری دو کشور گفت: عمان نه تنها یک بازار خوب صادراتی به شمار می‌رود بلکه این کشور زمینه صادرات مجدد برای ایران را فراهم می‌کند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از خبرگزاری فارس محسن ضرابی امروز در همایش تجاری ایران و عمان که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد گفت: در سال 1392 کل حجم مبادلات تجاری ایران و عمان 221 میلیون دلار و سهم ایران از واردات به عمان 7 دهم درصد بود.

وی بیان داشت: اما در سال 97 علیرغم تحریم‌های آمریکا علیه ایران، حجم مبادلات تجاری دو کشور ایران و عمان به یک میلیارد و 160 میلیون دلار افزایش یافت و سهم واردات ایران به عمان به 3.6 درصد رسید.

رئیس اتاق مشترک ایران و عمان گفت: این در حالی است که حجم مبادلات تجاری ایران و عمان در سال 96، 728 میلیون دلار بوده و براین اساس سهم مبادلات تجاری ایران و عمان در سال 97 نسبت به سال 96، 51 درصد افزایش یافت.

* سرمایه‌گذاران ایرانی در عمان کارخانه تاسیس کرده‌اند

وی با بیان اینکه حجم مبادلات ایران و عمان در سال 97 نسبت به سال 92، 5.3 برابر شد، بیان داشت: عمان علاوه بر اینکه یک بازار صادراتی خوب برای ایران به شمار می‌رود در حوزه صادرات مجدد هم برای ما حائز اهمیت است.

ضرابی با اشاره به حضور سرمایه‌گذاران ایران در سلاله و بندر صحار بیان داشت: به جهت امکانات صادرات مجدد از طریق عمان در چند ماه گذشته سرمایه گذاران ایران به تاسیس کارخانه در مناطق سلاله و بندر صحار اقدام کرده‌اند و از ارزش افزوده 30 درصد بهره‌مند شوند.

وی بیان داشت: در طی 15 تا 2 سال گذشته حجم واردات ایران از عمان بین 50 تا 75 میلیون دلار متغیر بوده اما واردات عمان به ایران در سال 2017 به 260 میلیون دلار و در سال 2018 به 430 میلیون دلار افزایش یافته است و بر این اساس بنادر عمان نقش تاکتیکی خود را برای توسعه روابط تجاری ایفا کرده‌اند.

رئیس اتاق مشترک ایران و عمان با تاکید بر اینکه این حجم از مبادلات مورد رضایت طرفین نیست، بیان داشت: برای توسعه روابط تجاری دو کشور باید بنادر ایران و عمان خطوط مستقیم کشتیرانی را ایجاد کنند. ضرورت ایجاد خط مستقیم کشتیرانی از بنادر ایران به سلاله جز اولویت‌ها ما است و این موضوع در واردات و صادرات بسیار تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اهمیت کریدور شرق و غرب و توافقنامه عشق آباد بیان داشت: لازمه آن ارتباط مناطق آزاد عمان با منطقه آزاد چابهار است.

ضرابی با اشاره به اینکه منطقه آزاد چابهار در لیست تحریم‌های آمریکا قرار ندارد، گفت: منطقه آزاد چابهار آغوش خود را برای حضور بخش خصوصی عمان باز کرد.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل